Over ons

Sinds 1998 levert Schouten-Huts Producties CD’s met pianobegeleiding -voor klassiek ballet, moderne dans en caractère dans- aan balletscholen, freelance balletdocenten en balletgezelschappen. Onze passie en liefde voor ballet gaat nog vele jaren verder terug en vormt de kern van het bedrijf.

Wij vinden beide dat professionele pianobegeleiding voor iedere dansdocent beschikbaar moet zijn. En niet beperkt moet worden tot het inhuren van een - voor amateur dansscholen - vaak kostbare live pianist. In de vorm van onze balletcd’s hopen we hier een bijdrage in te leveren.

Er is inmiddels een ruime en gevarieerde collectie albums, stuk voor stuk ingespeeld door balletpianist Jan Schouten bekend van het Nederlands Dans Theater en de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Met zijn werk bij de dansvakopleiding is hij zeer recentelijk gestopt (2018). Verantwoordelijk voor de verkoop van deze albums is Edith Huts. In oorsprong zijn de bouwstenen van het bedrijf Schouten-Huts Producties dus gelegd vanaf hun prille ontmoeting in 1975 op de Rotterdamse Dansacademie waar Jan werkzaam was als pianist en Edith toneeldans studeerde.


Onze achtergrond

Jan Schouten

Jan Schouten - Pianist

Winnaar van de "Piket Juryprijs" in 2015 en de speciale prijs van de "Stichting Dansersfonds '79" in 2016.
Jan Schouten is momenteel werkzaam bij het Nederlands Dans Theater en was tot 12/7-'18 werkzaam op de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Begin ‘70 begon zijn carrière als balletbegeleider op de Rotterdamse Dans Academie o.l.v. Lucas Hoving.

Jan componeerde o.a. de muziek voor de choreografieën: “Altilumpa” van het Scapino Ballet (1980) en delen van “Who’s watching who” en “Port Bou” van het Nederlands Dans Theater (1992). Daarnaast speelde hij live de balletten “Déjà-vu” en “Post Script”.

Edith Huts

Edith Huts - Manager

Edith Huts is de stille kracht achter de pianist. Als voormalig ballerina van het Scapino Ballet te Amsterdam en HBO-gecertificeerd docente klassiek ballet is zij met recht ervaringsdeskundige te noemen. Haar professionele kijk op ballet zorgt mede voor de perfecte begeleidingscd’s.


Referenties

Een kleine greep uit de vele bekende balletmeesters die Jan ondersteunde met zijn pianospel:

Jan Schouten: een feest voor dansers. Zijn tomeloze energie en inventiviteit maakt de balletles tot veel meer dan alleen maar een training. Door zijn improvisatievermogen en ‘pulse’ is hij voor mij één van de beste balletbegeleiders ter wereld.

Marian SarstädtMarian Sarstädt
Docente Klassiek ballet en voormalig artistiek directeur Nederlands Dans Theater

Jan Schouten: one of the great improvisators for classical ballet classes. His energy, extremely fine sense of rhythm and timing and his all together deliciously sensitive musicality makes everybody want to dance.
 

Jiří KyliánJiří Kylián
Choreograaf

Jan Schouten, muzikant in hart en nieren, een pianist met ‘dansgevoel’. Door zijn enthousiasme is hij in staat zowel leerling als leraar te inspireren. Het is fantastisch met iemand te mogen werken die zoveel van zijn vak houdt!

Tom BosmaTom Bosma
Voormalig Docent Caractère dans Koninklijk Conservatorium Den Haag

Fotocredits (v.b.n.o.) of (v.l.n.r.): Joris-Jan Bos, Serge Ligtenberg en Tineke van Zuijlen. Schets van Jan Schouten: Kees Koomen